the marker
המדריך להתמודדות עם תביעה מהבנק
כולנו מכירים את צרור המסמכים אותו מקבלים בעת פתיחת חשבון בנק ו/או נטילת הלוואה. לרוב, אין אנו מייחסים חשיבות לאותם מסמכים ואנו חותמים עליהם באופן אוטומטי.
בעת החתימה, נוהגים, לעיתים, פקידי הבנק להציג לנו את המסמכים בצורה כזו שלא יהיה לנו נוח לראות בעבור מה אנו חותמים וכן לא מיידעים אותנו בכך. הם ידאגו לסמן את המקום בו צריך לחתום באיקס – שחלילה לא נטריח עצמנו בקריאה; הם מדפדפים בקצב מהיר כשאנו נדרשים "רק" לחתום ושלל שיטות כאלה ואחרות.
במצב בו אנו משלמים את חובותינו למערכת הבנקאית, לא מתעוררת כל בעיה מול הבנק. בעיות צצות כשאנו נתקלים בקושי לשלם ואז לפתע מגיעה לפתח ביתנו תביעה מהבנק המבוססת רובה ככולה על אותו צרור מסמכים שעליהם חתמנו. טענות כגון: "…לא ידעתי על מה אני חותם… או לא אמרו לי", לרוב לא מתקבלות בשלב זה ויש להוכיחן.
במציאות הכלכלית הקשה הפוקדת אותנו כיום, אנו ערים יותר ויותר לתביעות של הבנק כלפינו. אנו זוכרים היטב כיצד הבנק "בא לקראתנו" ואישר הלוואות ומסגרות אשראי וכעת משגדל החוב שלנו ואין ביכולתנו לעמוד בהתחייבות זו, נוהג הבנק להידפק על דלתנו. צריך לדעת להתנהל מול תביעה מהבנק והמערכת הבנקאית ורבות הן הדרכים להקל על רוע הגזירה.
קיבלתם מכתב התראה / תביעה מהבנק – מה עושים?
לפני הכול, לא להתעלם מהמכתב שהגיע אלינו בדואר רשום! חשוב לזכור כי אי איסוף הדואר מהסניף אינו עומד לזכותינו. טענה: "לא קיבלתי את הדואר או לחילופין, לא חתמתי על אישור המסירה", במקרה זה, לרוב לא תופסת בבית המשפט ויכול שייפסק נגדכם פסק דין מבלי שהגנתם על עצמכם!
כעת עומדים לרשותכם 30 יום לפעול להגשת בקשת רשות להתגונן (אורכה להגשת רשות להתגונן ללא הסכמת ב"כ הבנק, ניתנת רק מטעמים מיוחדים). חשוב לרשום את התאריך בו הגיעה התביעה.
חשוב לדעת כי ניתן לפעול לצמצום הנזק והסדרת החוב בצורה נוחה. לשם כך, יש לבוא מוכנים עם מלוא המסמכים המעידים על יכולת הפירעון שלכם. לעיתים אף ניתן להגיע לפשרה במסגרת הדיון עצמו. בכל מקרה, הגשת בקשת רשות להתגונן והתייצבותכם לדיון חשובה ולו בכדי שבית המשפט יישמע את עמדתכם ויבין את מצבכם.
לעיתים תתקלו בקושי להוציא מסמכים מהבנק בדמות של דרישת תשלום בגין מסמכים אלו. ניתן ואף רצוי להתמקח בעניין זה וכדאי לדעת כי כל מסמך הקשור לתביעה, מחובתו של הבנק להמציא לכם.
בכל מקרה, רצוי להתייעץ עם עו"ד על מנת לקבל הערכה לסיכוייך בטרם תנקוט בצעדים אשר עלולים להיות מוטעים מבחינה משפטית/אסטרטגית. עו"ד טוב אף יכול לסייע לך בטיפול בתביעה מהבנק בכדי להימנע מעיקולים או לסכל עיקולים שכבר הוטלו.
נתקלתם במצב דומה?
פנו אלינו דרך הצ'ט באתר או בטלפון ונשמח לסייע!
עו"ד אלדר פרץ בעל משרד עורכי דין אלדר פרץ ושות' העוסק בתביעות פיננסיות. 058-5006444