עיתון – כלכליסט


כלכליסט עורך דין שוק ההון פשיטת רגל מסחר בפורקס

כתבות בעיתון כלכליסט מאת עו"ד אלדר פרץ

כלכליסט עורך דין שוק ההון פשיטת רגל מסחר בפורקסכלכליסט עורך דין שוק ההון פשיטת רגל מסחר בפורקס


כלכליסט עורך דין שוק ההון פשיטת רגל מסחר בפורקס

כתבות בעיתון כלכליסט מאת עו"ד אלדר פרץ

כלכליסט עורך דין שוק ההון פשיטת רגל מסחר בפורקסכלכליסט עורך דין שוק ההון פשיטת רגל מסחר בפורקס


כלכליסט עורך דין שוק ההון פשיטת רגל מסחר בפורקס

כתבות בעיתון כלכליסט מאת עו"ד אלדר פרץ

כלכליסט עורך דין שוק ההון פשיטת רגל מסחר בפורקסכלכליסט עורך דין שוק ההון פשיטת רגל מסחר בפורקס


כתבות בעיתון כלכליסט מאת עו"ד אלדר פרץ

מורה נבוכים – האם גם אתם נפלתם קורבן לפורקס?

חברות הפורקס סיימו להגיש את בקשותיהן לקבלת רישיון מסחר מטעם הרשות לניירות ערך. על פניו נראה כי בקרוב נוכל לתת מבטחנו בחברות אלה ולהשקיע את כספנו דרכם. האמנם?

כלכליסט בשיתוף משפטיפ- עו"ד אלדר פרץ

22.03.16

עד כה חברות הפורקס פעלו ועודן פועלות באופן שאינו שקוף ללקוחותיהן. לשם כך החליטה הרשות לניירות ערך בשיתוף עם הכנסת לבצע רגולציה בתחום, אשר תכלול מספר קריטריונים שעל החברות לעמוד בהם:

– הגשת דוחות לרשות לני"ע.

– הגבלת המינוף בביצוע עסקאות על מנת להפחית את רמת הסיכון אליו נחשפים הלקוחות.

– איסור על החברה לייצג/לייעץ בעסקה (ללא הבהרה על העמדה בה היא נמצאת).

– כספי הלקוחות יישמרו בחשבונות נפרדים מכספי החברה.

– החברות יחויבו בהסבר והבהרה אודות פעילותן ללקוחות.

כל אדם בר דעת הקורא שורות אלו מבין כי מרבית ההנחיות משמשות כעלה תאנה בלבד על מנת שאותן חברות יוכלו להמשיך בחסות החוק בפעילותן. חלק מההנחיות עמומות ונתונות לפרשנות.

מרבית החברות שפועלות היום מציגות מצג התואם את הפרמטרים של הרשות, אך אין התייחסות לאופן גיוס הלקוחות, הגבלת המינוף מתייחסת לעסקה בודדת ולא ביחס לתיק, ההסבר שהחברות מחויבות לתת יפורט בתקנון החברה המצוי באתר האינטרנט תחת עשרות סעיפים אותם אף אחד לא טורח לקרוא, ובפועל לא יהיה חדש תחת השמש.

נכון לכתיבת שורות אלה 21 חברות הגישו את הבקשה לקבלת הרישיון המדובר ומתוכן כבר הוסרו 3 מהרשימה. ברור לכולנו כי הרגולציה הגיעה מאוחר מדי ומספקת הגנה מועטה מדי עבורנו. חברות הפורקס נמצאות תמיד צעד אחד קדימה, ואילו הרישיון יהיה רק עוד דרך להסתיר את פעילותן האמתית.

לכן חשוב שכולנו נדע מהם הסימנים לכך שנפלנו קורבן לפורקס:

1. הבטחות לכסף מהיר וקל.

2. אובדן מהיר של הכסף שהושקע, הממוצע לאבדן הכסף הוא 3 חודשים.

3. ניסיון להצלת ההשקעה על-ידי הזרמה של כסף נוסף לחשבון.

4. כל עוד שהיה כסף בחשבון דאגו להתקשר מהחברה כל יום וכל שעה, עם אבדן הכסף פתאום אי אפשר להשיג אף אחד אפילו טלפונית בחברה.

5. אפילו אם נשאר לך חלק קטן מהכסף החברה טוענת שהוא לא שלך, אלא מדובר בסוג של "בונוס" ותעשה הכול כדי לא להחזיר לך אותו.

6. למרות ההבטחות של נציגי החברה ללמד אותך איך להשקיע בשוק הפורקס, גם אחרי שאיבדת את כל ההשקעה אתה עדיין לא מבין מה קרה ואיך זה קרה.

מרבית הלקוחות שנופלים קורבן לפורקס נבוכים לדבר על מה שקרה ולהודות באבדן הכסף אפילו בפני האנשים הקרובים אליהם ביותר. חשוב להבין כפי שמשתמע מהמילה קורבן, השליטה שלנו במה שקורה היא קטנה מאוד. אם נפלתם קורבן לאחת מחברות הפורקס ואתם מזדהים עם לפחות שניים מהסימנים, דעו שיש מה לעשות וניתן להציל את הכסף שירד לטמיון.

*אין באמור לעיל להוות משום ייעוץ ו/או המלצה. המאמר הוא לידיעה בלבד.

כלכליסט עורך דין שוק ההון פשיטת רגל מסחר בפורקס


מי באמת ניצח בקרב במסחר האלגוריתמי?

למרות הכותרות לפיהן בית המשפט פסק לטובת חברת הפורקס יו.אס.ג'י קפיטל וקבע שהיא תוכל להמשיך ולנהל תיקים, מי שניצח במאבק היא בעצם רשות ני"ע

כלכליסט בשיתוף משפטיפ- עו"ד אלדר פרץ

19.04.16

אתמול פורסם בכל האתרים הכלכליים כי הקרב הראשון של הרשות לניירות ערך מול חברת הפורקס יו. אס. ג'י קפיטל הסתיים בניצחון לטובת יו. אס. ג'י. האמנם?

מי שהתעלם מהכותרות המפוצצות וקרא את הכתבה בעיון ובוודאי את ההחלטה עצמה, הבין מי באמת "ניצח" בסיבוב הראשון. לעת עתה, ידה של רשות ניירות ערך עודנה על העליונה, אבל היא צריכה להעמיק את חקירותיה ולא לצאת לציד מכשפות. בית המשפט קבע למעשה בהחלטתו כי פעילות החברה עד כה היתה לא תקינה, אך עם זאת, נכון לכתיבת שורות אלו, היא אינה מחויבת על-ידי בית המשפט להודיע זאת ללקוחות עבר שלה, מחשש לגל תביעות. היא עדיין מחויבת להחזיר כספים ללקוחות קיימים.

חשוב להבין, החברה רוכשת את הרובוט למסחר מחברות המצויות בשליטתה או קשורות אליה ביחסים עסקיים כאלו ואחרים. היא יודעת בוודאות כיצד מתנהל הרובוט למסחר ויש לה שליטה על המתרחש בפעילות המסחר בחברה. זו הסיבה שבית המשפט אף אסר עליה לפרסם את המסחר הממוחשב ולהמליץ על סוג הרובוט שמא הדבר ייחשב לייעוץ.

אז מהו מסחר ממוחשב ומדוע הרשות נלחמת בהסדרתו?

האלגו טריידנג הידוע גם בשם המסחר הממוחשב, הוא תוצר לוואי של מוצר אחר שהיה נהוג בשלהי שנות ה-80, הנקרא ביטוח פורטפוליו. מדובר למעשה באסטרטגיית גידור מנייתית שנוהלה בעזרת מחשב, והביאה בסופו של יום להפלתו של הדאו-ג'ונס ב- 5088 נקודות ביום אחד בלבד ולהפסקת המסחר בוולסטריט.

רובוט למסחר הוא בסופו של דבר מחשב המתוכנת על-ידי אדם. לכן, אין זה נכון לומר כי הרובוט עובד ללא הפעלת שיקול דעת אנושי, הרי מישהו ישב והחליט כיצד הרובוט יפעל בכל מצב בו הוא נתקל והטמיע בו אסטרטגיות מסחר. לכן, שיקול הדעת הוא של המתכנת ולפיכך מדובר בניהול תיק השקעות לכל דבר ועניין.

בטכנולוגיה של היום אנו רואים תופעה הולכת וגוברת בשימוש ברובוטים, אולם רובוט עדיין לא יכול להחליף ניהול תיקים מבוקר המתאים את עצמו לשינויים בשוק, ואם הוא עושה כן, אז כבר מדובר בהכרח בניהול תיקים שכן הוא מבוסס על אלגוריתמים וקודי מחשב שונים, שכולם נכתבים על ידי מתכנתים אנושיים.

ונחזור לענייננו: למרות שיו. אס. ג'י. קפיטל מנסה להציג מצב של עסקים כרגיל, לא כך הם פני הדברים. בסופו של יום בית המשפט נותן רוח גבית לרשות ניירות ערך להמשיך לפעול להסדרת המערב הפרוע שמתחולל במסחר הפורקס. וכך, לאחר שקיעת האבק מהקרב האחרון, נראה כי חברת יו. אס. ג'י קפיטל, למרות הניצחון התקשורתי, עדיין לא הצליחה להוכיח לבית המשפט כי פעילותה בתחום האלגוטריידיניג תקינה והיא זו הנמצאת בצד המפסיד לעת עתה.

כלכליסט עורך דין שוק ההון פשיטת רגל מסחר בפורקס


עורכי הדין שחייבים להכיר בשנת 2016: בנקאות ושוק ההון

הקמת חברת פורקס לא דורשת רישיונות ואין רגולציה ואכיפה בתחום, לכן חשוב מאוד להכיר עורכי דין מקצוענים מתחום הבנקאות ושוק ההון

מערכת משפטיפ 12.07.16

חברות הפורקס סוחרות בשוק מטבעות המט"ח ומאפשרות למשקיעים לבצע מהמחשב הביתי עסקאות חליפין בין שני מטבעות למסירה מיידית או מאוחרת, על-פי שער ותאריך מוסכמים מראש. זהו אחד מהענפים הצומחים והרווחיים ביותר בשוק ההון. עם זאת, כיוון שהענף אינו מפוקח, הקמת חברת פורקס לא דורשת רישיונות ואין רגולציה ואכיפה בתחום.

בשנה האחרונה מאוד התחדדה חשיבות הרגולציה על מכשירי השקעה. הפרסומים האחרונים בנושא חברות פורקס וקבוצות הרכישה למיניהן, רק מחזקים את העדיפות והיתרון של קרנות הנאמנות ברמת השקיפות והביטחון למשקיע. רשות ניירות ערך לקחה על עצמה בשנה האחרונה לייצר מנגנונים של פיקוח על החברות השונות העוסקות בתחום.

"בין קריסתן של מספר חברות פורקס וגל תביעות ובין הידוק הפיקוח על חברות הפורקס השונות על ידי הרשות לניירות ערך ובמקביל לברקזיט, הבחירה בין עורכי הדין שחייבים להכיר בתחום היתה מן הקשות יותר השנה, לכן סימנו שני עורכי דין משני צידי המתרס של המאבק על עתידו של שוק הסחר במטבע חוץ", אומרת עורכת משפטיפ, שחר הדר.

עו"ד אלדר פרץ עוסק בתביעות פיננסיות. הוא מייצג בעיקר משקיעים שאיבדו את הונם בהשקעות בשוק ההון ושוק הפורקס, למרות גילו הצעיר נחשב פרץ ל"אימת" חברות הפורקס, כשלטענתו כל אחד מהתובעים אותם הוא מייצג הוא לא פחות מאדם שחלומו הפך לסיוט ורק באמצעות תביעה אפשר יהיה להציל חלק נכבד מן הנזק שנגרם להם.

כלכליסט עורך דין שוק ההון פשיטת רגל מסחר בפורקס


רשות ני"ע עצרה סוחר לשעבר בפסגות בחשד לתרמית ני"ע בעשרות מיליוני שקלים

ביום שבו נשמעו הטיעונים לעונש של שני בכירים לשעבר בבית ההשקעות פתחה הרשות בחקירה נוספת מאור וקסלר, סוחר לשעבר בדסק מסחר החוץ של פסגות. על פי החשד, הוא דרך עסקאות עצמיות בתעודות סל ואופציות על הדולר בין חשבונות השייכים לפסגות לחשבונות בנק בשליטתו הוא הצליח לגרוף עשרות מיליוני דולרים

נעמי צורף 21.03.17 ביום שבו נשמעו הטיעונים לעונש של שני בכירים לשעבר בפסגות דוד אדרי ושי בן דוד, פתחה הרשות לניירות ערך בחקירה נוספת: היום עצרה הרשות סוחר לשעבר של חדר דסק מסחר חוץ של בית ההשקעות בחשד לביצוע עבירות תרמית בניירות ערך בהיקף של עשרות מיליוני שקלים, קבלת דבר במרמה והפרת אמונים והלבנת הון.

מאור וקסלר עבד בין השנים 2010-2016 כסוחר בדסק חו"ל בפסגות. על פי ממצאי החקירה, בין יוני 2013 לנובמבר 2016, ניצל וקסלר את תפקידו ופעל כדי להשיא לעצמו רווחים באמצעות ביצוע עסקאות עצמיות בתעודות סל ואופציות על הדולר בין חשבונות השייכים לפסגות לבין חשבונות בנק בשליטתו וזאת כאמור בהיקף של עשרות מיליוני שקלים על חשבון חברת פסגות.

דפוס פעילותו התרמתי של וקסלר, המיוצג על-ידי עוה"ד ארז אבוהב ואלדר פרץ התאפיין בביצוען של עסקאות עצמיות בהן רכש החשבון הפרטי שבשליטתו תעודות סל מידי חשבון פסגות ומכרן חזרה אליו תוך יצירת פער מובנה בין שערי הקניה ושערי המכירה של ניירות הערך, לטובת חשבונו הפרטי על חשבון פסגות.

כמו כן, רכש וקסלר באמצעות חשבונו הפרטי אופציות על שער הדולר מחשבון פסגות, בשער נמוך משער האופציה בעת הקניה, בעיקר בימים בהם היה המסחר דליל תוך השפעה על שער נייך הערף, לאחר מכן מכר אותן הן לפסגות והן למשקיעים אחרים במחיר שוק.

וקסלר נחקר היום באזהרה יחד עם מעורבים נוספים ושוחרר בתנאים מגבילים במסגרתם עליו להפקיד ערבות על סך 100 אלף שקל, איסור יצירת קשר עם מעורבים והתחייבות להתייצב לחקירה בכל מועד שידרש.

במהלך נובמבר 2016 ביצע וקסלר עסקה מול צדי ג' אשר הסבה הפסד כספי בהיקף מאות אלפי שקלים לפסגות תוך כדי שהוא מסתיר במשך זמן ממשוך את דבר ההפסד ממנהליו ותוך פגיעה מכוונת ממערכות הבקרה. לאחר שעסקה מפסידה זו נחשפה, טען בפניהם וקסלר כי מדובר בטעות אנוש.מהחקירה עולה כי גם בסמוך ובמקביל לפעילות זו פעל וקסלר על מנת להשיא רווחים לחשבון הפרטי שבשליטתו.

כלכליסט עורך דין שוק ההון פשיטת רגל מסחר בפורקס


כלכליסט עורך דין שוק ההון פשיטת רגל מסחר בפורקס

עו"ד אלדר פרץ בעל משרד עורכי דין אלדר פרץ ושות' העוסק בתביעות פיננסיות 058-5006444