האם אתם זוכרים את היום בו פתחתם את חשבון הבנק שלכם? סביר להניח שלא. שהרי אף אחד מאתנו לא באמת זוכר מה היה שם, בפגישה הראשונה עם הפקיד, אולם הוא – תיעד את הכל.
סביר שאף אחד מאיתנו לא זוכר את היום הראשון בו ישב מול הפקיד/ה ופתח את חשבון הבנק שלו אולם הבנק, אם תהיתם, זוכר והיטב פגישה זו ולא זאת בלבד, אלא שהוא מחזיק תיעוד שלה. הפקיד/ה החביבים היושבים למולנו בפגישה, ממלאים שאלון עבור הבנק, אודותינו, זאת מבלי שאנו מודעים לכך כלל. השאלון כולל שאלות כגון: מהי מידת שיתוף הפעולה של הלקוח? האם הוא משדר אמינות? האם הלקוח עונה על השאלות בהססנות ושאלות נוספות דוגמת אלה.
כאשר אנו מתנהלים באופן שוטף מול הבנק שלנו, מפקידים משכורת, מנהלים תיקי השקעות, נוטלים הלוואות. אנו בטוחים כי להתנהלות שוטפת זו יש השפעה חיובית או שלילית על הדרך שבה הבנק שלנו מתייחס אלינו. כך למשל, כאשר אנו פונים לבנק בבקשה לקבל הלוואה. לכאורה אם אנו לקוחות טובים שעומדים בכל התשלומים ללא צ'קים חוזרים ובעלי הכנסה טובה ויציבה לא אמורה להיות לנו בעיה. מה שאיננו יודעים הוא שאותו שאלון שמילאה עלינו הפקידה באותה הפגישה הראשונה, עלול להיות לנו לרועץ לכל אורך ניהול החשבון, ולהשפיע על האופן שבו הבנק יקבל החלטות לגבינו. הבנק יכול להחליט על סמך אותו שאלון, אם לאשר הלוואה ובאיזה גובה לקבוע את הריבית להלוואה. הבנק יכול להחליט אם להגדיל את מסגרת האשראי שלנו וכמובן שלא חסרות דוגמאות להתנהלות שוטפת מול הבנק.