כלכליסט
חשיפה: מהם הדברים שהבנק לא מספר לנו?
האם אתם זוכרים את היום בו פתחתם את חשבון בנק שלכם? סביר להניח שלא. אף אחד מאתנו לא באמת זוכר מה היה שם, בפגישה הראשונה עם הפקיד, אולם פקיד הבנק תיעד את הכל
בשיתוף משפטיפ – עו"ד אלדר פרץ
סביר שאף אחד מאיתנו לא זוכר את היום הראשון בו ישב מול הפקיד/ה ופתח את חשבון בנק שלו. בנק, אם תהיתם, דווקא זוכר היטב פגישה זו ולא זאת בלבד, הוא אף מחזיק תיעוד שלה.
הפקיד/ה החביבים היושבים מולנו בפגישה הראשונה, ממלאים שאלון עבור הבנק, אודותינו, מבלי שאנו מודעים לכך כלל. השאלון כולל שאלות כגון: מהי מידת שיתוף הפעולה של הלקוח? האם הוא משדר אמינות? האם הלקוח עונה על השאלות בהססנות ועוד שאלות נוספות דוגמת אלו.
כאשר אנו מתנהלים באופן שוטף מול הבנק, מפקידים משכורות, מנהלים תיקי השקעות, נוטלים הלוואות, אנו בטוחים כי להתנהלות שוטפת זו יש השפעה חיובית או שלילית על הדרך שבה בנק שלנו מתייחס אלינו. כך למשל, כאשר אנו פונים לבנק בבקשה לקבל הלוואה, לכאורה, אם אנו לקוחות טובים שעומדים בכל התשלומים ללא צ'קים חוזרים ובעלי הכנסה טובה ויציבה, לא אמורה להיות לנו בעיה. מה שאיננו יודעים הוא שאותו שאלון שמילא/ה עלינו הפקיד/ה בנק באותה הפגישה הראשונה, עלול להיות לנו לרועץ לכל אורך ניהול החשבון, ולהשפיע על האופן שבו הבנק יקבל החלטות לגבינו. בנק יכול להחליט על סמך אותו שאלון אם לאשר הלוואה ובאיזה גובה לקבוע את הריבית להלוואה. בנק יכול להחליט אם להגדיל את מסגרת האשראי שלנו ולא חסרות דוגמאות נוספות להתנהלות שוטפת מול הבנק.
הרושם הראשוני הוא שיקבע איך יתייחסו אליך בבנק
חשוב להבין, הפגישה הראשונה שלנו עם הבנק קובעת מבחינתנו את האופן שבו בנק "מסמן" אותנו, אם אנו לקוחות טובים או בעייתיים וזאת מבלי שנדע זאת ומבלי שהכיר אותנו כלל. הרי כיצד ניתן לשפוט אדם על סמך פגישה ראשונה בלבד?
כשהבנק "מסמן" לקוח
כך השפיעה אותה "חוות דעת" על לקוח של משרדנו שביקש שאתלווה אליו לפגישה בבנק לצורך חתימה על מסמכים. הלקוח ביקש שאגיע עמו לפגישה כיוון שחש כי הבנק מקשה עליו ללא כל סיבה נראית לעין. במהלך הפגישה ביקשתי מהפקידה לראות את מלוא מסמכי פתיחת החשבון של הלקוח, לרבות מסמכים פנימיים של הבנק.
בטעות התגלגלה לידיי אותה "חוות דעת" על הלקוח. הפקידה אשר פגשה בו לראשונה החליטה להגדירו כלא אמין, זאת בשל הססנות במתן תשובותיו. חשוב להדגיש כי מדובר בעובד מדינה, המכניס משכורות באופן סדיר ואף מנהל תיק השקעות בבנק. כאשר הערתי לאותה פקידה, היא התנצלה מיד ואמרה כי מדובר בטעות, באותו הרגע היא דאגה לשנות את ההגדרה של הלקוח במחשב וגרסה מיד את השאלון. בעקבות המקרה, החליט אותו לקוח לעבור לבנק אחר.
ברור לכולנו כי לבנקים יש כוח רב, והם אכן עושים בו שימוש וחורצים גורלות של אנשים ללא כל היסוס. עם זאת, חשוב לדעת כי לצד הכוח ישנה גם אחריות גדולה והם אינם יכולים לעשות ככל העולה על רוחם. סביר להניח כי אותו שאלון הוא רק קצה הקרחון אודות ההתנהלות הפנימית של הבנקים אותה הם משתדלים להסתיר היטב מעין הציבור.
נתקלתם במצב דומה?
יש לכם שאלה ורוצים להתייעץ?
ניתן לפנות אלינו דרך הצט באתר או בטלפון
עו"ד אלדר פרץ בעל משרד עורכי דין אלדר פרץ ושות' העוסק בתביעות פיננסיות. 058-5006444